Monitorització energètica d’un esdeveniment

La Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica va ser el camp de proves per demostrar com es pot visualitzar, gestionar i controlar l’energia d’una instal·lació en temps real per aconseguir una millor gestió d’aquesta.

 

 

Gonzalo Salazar és Enginyer de Telecomunicacions i Director en Open Energy a gemweb.

 
Descarregueu la crònica en PDF | Descarregar presentació  

Per demostrar el potencial de les tecnologies de la informació i la comunicació en la gestió de l’energia fent servir sensors, comunicacions i software, Gonzalo Salazar ha presentat un exemple transversal de les telecomunicacions, l’electrònica i la informàtica amb la intenció de visualitzar, gestionar i controlar l’energia d’una instal·lació durant la celebració d’un esdeveniment concret. Es tractava d’aplicar l’experiència acumulada a l’empresa gemweb, que ha aconseguit reduir la despesa energètica dels seus usuaris un 10%.

L’exemple pràctic va ser la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, que va reunir 900 persones a l’Auditori de Barcelona. Es van instal·lar cinc sensors que mesuraven constantment els nivells d’humitat, il·luminació, CO2 i la temperatura al recinte interior. Tots aquests sensors estaven connectats amb tecnologies sense fils i transmetien contínuament les dades a un servidor central, on es tractava automàticament la informació per poder fer estudis i gestió dels consums, dels costs i de les emissions contaminants equivalents.

També es va instal·lar un captador de la lectura instantània del comptador, capaç de llegir les dades de consum i demanda d’energia de l’Auditori de Barcelona i transmetre-les també al servidor, des d’on s’obtenia una visualització detallada de les diferents dades proporcionades.

Amb totes elles, utilitzant el software de gemweb, que permet fer simulacions i analitzar dades en directe, els tècnics especialitzats podien prendre decisions sobre el funcionament de la instal·lació energètica i apostar pel funcionament amb el rendiment més sostenible de la instal·lació energètica del recinte. Tot plegat, a més, es podia seguir a través d’una pàgina web on es podia fer un seguiment online del consum instantani.